2014’ün en iyi filmleri… Şimdilik…

Nerdeyse 2014 yılının büyük bölümünü geride bıraktık ve beyazperdede birbirinden güzel birçok film izleme şansımız oldu. 2014’ün sonlarına yaklaşırken 2014 yılının mutlaka izlenmesi gereken filmlerinin listesini sizin için hazırladık. Listemiz yeni filmler vizyona girdikçe güncellenmeye devam edecek.

2014 en iyi duygusal aşk filmleri:



Aynı Yıldızın Altında: John Green’in mükemmel romanından beyazperdeye uyarlanan Aynı Yıldızın Altında filmi izleyenleri önce romantik bir aşk ile baştan çıkartıyor, arada onları güldürüyor fakat daha sonra sinema salonundaki herkesi ağlatmayı başarıyor. 2014 yılının en etkileyici duygusal aşk filmi olan Aynı Yıldızın Altında her şeye rağmen aşkları ve dostlukları hayattan tat almayı başaran gençlerin hikayesini anlatıyor. Henüz izlemediyseniz ve sevgiliniz varsa mutlaka birlikte izleyin, sevgiliniz yoksa yada yeni ayrıldıysanız film sizde çok derin bir depresyon yapabilir.

Bir Küçük Eylül Meselesi: Basit konusuna rağmen 2014’ün en fazla konuşulan Türk duygusal aşk filmi olan Bir Küçük Eylül Meselesi izleyen çoğunluğu etkilemeyi başarmış bir film. Başrollerindeki Farah Zeynep Abdullah ve Engin Akyürek’ün mükemmel performansları da filmin izlenmesinde ve beğeni toplamasında büyük katkıları var. Konusu size basit gelebilir fakat oyunculuğun yarattığı gerçeklik duygusu ve duygusal konusu ile sizin de kalbinizi çalabilecek bir film.

Aşk: Aşk filmi izlemediyseniz mutlaka izlemeniz gereken bir film. Filmin başları biraz sıkıcı gelebilir fakat Scarlett Johansson sesi ile birlikte filme dahil olması ile film gerçekten çok farklı bir boyuta geçiyor. Son zamanlarda izleyebileceğiniz en iyi duygusal aşk filmlerinden bir tanesi diyebiliriz. Yapay bir zekaya aşık olan ve onun sayesinde tekrar hayata dönen adamın hikayesi izleyenleri oldukça duygulandırıyor.

2014 en iyi dram filmi:



Kış Uykusu: Kuşkusuz 2014 yılının en iyi filmi Nuri Bilge Ceylan’a Oscar’dan sonra sinema dünyasının en prestijli ödülünü kazandıran Kış Uykusu filmi. Başrollerinde belki de Türkiye’nin en iyi kadın oyuncusu Demet Akbağ ile en iyi erkek oyuncusu Haluk Bilginer’i bulunduran film de aynı zamanda Melisa Sözen ve Nejat İşler de yer alıyor. Kış Uykusu filmini bu kadar mükemmel yapan çok fazla etken var aslında. Filmin konusu gerçekten mükemmel, oyunculuk da buna eklenince gerçeklik duygusu tavan yapıyor diyebiliriz. Dahası filmde Nuri Bilge Ceylan’ın fotoğrafçılık ustalığını da görmek mümkün. Kameranın bakış açısı ile sahnelerin güzelliği izleyenlere tam bir sinema zevki yaşatıyor. Henüz izlemediyseniz en kısa sürede izlemeniz gereken bir film.

2014 en iyi animasyon filmleri:



Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2: Kuşkusuz 2014 yılının en iyi animasyon filmi Ejderhanı Nasıl Eğitirsin serisinin ikinci filmi. Zaten ilk filmi ile büyük beğeni toplamıştı ve ikinci film ile kaliteyi ve çıtayı oldukça yükseltmişler diyebiliriz. İkinci filmde kahramanımız iyice büyümüş olarak karşımıza geliyor ve filmdeki sevimli ejderha sayısı da oldukça fazla. Filmde ejderhaları kontrol edebilen iki tarafın savaşı anlatılıyor fakat finali yapan yine sevimli ejderhamızın mükemmel cesareti diyebiliriz. Filmdeki o acı ölüm sahnesi olmasa belki daha da eğlenceli olabilirdi belki fakat o da bu mükemmel filmin tuzu biberi olmuş diyebiliriz.

2014 yılında yerli yapım animasyon filmleri olarak da çok iddialı bir film olan Uzay Kuvvetleri 2911 beyazperdede yerini aldı. Hollywood yapımlarının çok gerisinde olmasına rağmen bahsetmekte yeri var diyebiliriz. Türklerin uzay macerasını anlatan film mükemmel bir film olmasa da harcanan emek olarak övgüyü hak ediyor.

2014 yılının en iyi animasyon filmleri arasında Karlar Ülkesi ve Lego Filmi de yer alıyor. Karlar Ülkesi müzikal tarzında bir animasyon filmi ve özellikle sonu ile şaşırtan bir film. Şarkı olarak en iyi Oscar ödülünü de kazanan film izlemeye değer. Lego Filmi ise uzun zamandır beklenen bir film. Önceki kalitesiz Lego filmlerinden farklı olarak yapımcılar bu kez filmin kalitesine çok özen göstermişler ve ortaya mükemmel bir komedi tarzı animasyon filmi çıkmış. Verdiği mesaj ise çocuklar için gerçekten mükemmel.

2014 en iyi komedi filmleri:



Bu alanda aslında çok fazla film var. Büyük beğeni toplayan filmlerin seri haline geldiği devam filmleri genelde beyazperdede yerlerini aldı. Recep İvedik serisinin dördüncü filmi, ilk filmi ile büyük beğeni toplayan Sağ Salim filminin ikincisi olan Sil Baştan, Ata Demirer’in beğenen komedisi Eyvah Eyvah serisinin üçüncü filmi bu filmlerden bazıları. Fakat 2014 yılının en iyi komedi filmi kuşkusuz Onur Ünlü’nün beğeni toplayan filmi İtirazım Var. Başrolünde Serkan Keskin’in yer aldığı ve bir imamın komik hikayesini anlatan film konu ile biraz dram biraz polisiye biraz aksiyon da içeriyor.

Para Avcısı: Filmde bu kadar fazla erotizm olmasa belki çok daha fazla beğeni toplayacaktı fakat gerçek hayat olunca bire bir yansıtmaya çalışmışlar. Buna rağmen ortaya son zamanların en eğlenceli filmi çıkmış diyebiliriz. Gerçek bir hayat hikayesinden beyazperdeye uyarlanan Para Avcısı filmi borsa işinde çok hızlı zengin olan bir adamın para seks ve uyuşturucu üçgenindeki hayatının nasıl hızla yükselip nasıl hızlı düştüğü anlatılıyor. Bunu yaparken de mükemmel bir pazarlama bilgisi paylaşılıyor.

Liseli Polisler 2: Yapancı filmleri sevenler için ise Liseli Polisler serisinin ikinci filmi izleyenleri oldukça güldürüyor diyebiliriz. İkinci bir gizli görev için bu kez üniversite öğrencisi olan ikilinin maceraları oldukça komik. Filmin en güzel yanı ise sonu diyebiliriz. Olası devam filmlerinin gösterildiği son kısmını izlerken gülmekten midenize ağrılar girebilir.

2014 en iyi bilim kurgu filmleri:



Galaksinin Koruyucuları: Komik, aksiyon dolu, macera içeren, uzayda geçen ve süper kahramanların olduğu bir film. Büyük gişe hasılatı yapan ve çok beğenilen Yenilmezler filminin adeta kopyası olmuş gibi. Yapımcılar bu kombinasyonun iş yaptığını gördükten sonra bu tarzda daha fazla film görebiliriz. Galaksinin Koruyucuları filmi de 4 artı 1 birbirinden çok farklı kişinin ortak bir hedef doğrultusunda istemeden de olsa galaksiyi kurtarmalarını anlatıyor. Hem çok eğlenceli hem de bilim kurgu severler için filmde her şey var.

Kaptan Amerika Kış Askeri: Adından söz edilmesi gereken filmlerden bir tanesi. Mükemmel bir film olmasa da Yenilmezler serisinin ek filmlerinden bir tanesi. Amerikan milliyetçiliğini fazla vurguladığı için Türk insanına biraz itici gelse de izlemeye değer bir film. Kaptan Amerika bu kez kendi dişine göre bir asker olan Kış Askeri ile savaşmak zorunda kalıyor ve Scarlett Johansson yine tüm cazibesi ile izleyenleri etkiliyor.

2014 en iyi aksiyon filmleri:



X-Men Geçmiş Günler Gelecek: X-Men yapımcıları ve senaristleri büyük övgüyü hak ediyor diyebiliriz. Serinin bittiği bir zamanda belki de sinema tarihinin en mükemmel dönüşümünü yaptılar diyebiliriz. İlk olarak kahramanlarımızın gençliğine gidip nasıl bir araya geldiklerini işlediler ve ortaya mükemmel bir yeni seri çıkardılar. Şimdide geçmiş ile geleceği bir araya getirip film formatını sıfırladılar. Böylece seriye yeniden başlayabilecekler ki filmin sonunda bunun mesajı da çok açık bir şekilde veriliyor.

Yarının Sınırında: Tom Cruise’un oyunculuğa kimse bir şey diyemez fakat Steven Spielberg ile kavga ederek hayatının en büyük hatasını yaptı. O günden beri onu kaliteli bir yapımda göremez olduk. Yer aldığı filmler hep hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Ve sonunda Yarının Sınırında filmi ile yeniden kalitesini ortaya koydu diyebiliriz. Uzaylılar ile olan savaşta tekrar tekrar ölmek zorunda olan bir askerin hikayesinin anlatıldığı filmin konusu gerçekten mükemmel. Sonu ise filmin en büyük hayal kırıklığı diyebiliriz.

2014 en iyi korku filmleri!



Evet ne yazık ki bu yıl daha izlemeye değer diyebileceğimiz bir korku filmi vizyona girmedi. Dabbe serisinin beşinci filmi olan Zehr-i Cin vizyona yeni girdi ve ortalamanın üzerinde bir film fakat izlemezseniz çok şey kaçırırsınız diyebileceğimiz bir film değil. Öneriniz varsa paylaşabilirsiniz…

ilgili filmler

Aynı Yıldızın Altında
Aynı Yıldızın Altında
Puan: 8.6
Yorum: 66
Bi Küçük Eylül Meselesi
Bi Küçük Eylül Meselesi
Puan: 8.4
Yorum: 68
Aşk
Aşk
Puan: 6.8
Yorum: 7
Kış Uykusu
Kış Uykusu
Puan: 7.2
Yorum: 24
Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2
Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2
Puan: 6.9
Yorum: 16
Uzay Kuvvetleri 2911
Uzay Kuvvetleri 2911
Puan: 5.4
Yorum: 5
Karlar Ülkesi
Karlar Ülkesi
Puan: 7
Yorum: 8
Lego Filmi
Lego Filmi
Puan: 6.7
Yorum: 11
İtirazım Var
İtirazım Var
Puan: 7.5
Yorum: 10
Para Avcısı
Para Avcısı
Puan: 7
Yorum: 10
Liseli Polisler 2
Liseli Polisler 2
Puan: 6.4
Yorum: 4
Galaksinin Koruyucuları
Galaksinin Koruyucuları
Puan: 7
Yorum: 18
Kaptan Amerika: Kış Askeri
Kaptan Amerika: Kış Askeri
Puan: 5.7
Yorum: 13
Yarının Sınırında
Yarının Sınırında
Puan: 6.8
Yorum: 19
Dabbe 5: Zehr-i Cin
Dabbe 5: Zehr-i Cin
Puan: 7.2
Yorum: 43


:: Film Makaleleri ::


:: Film Kategorileri ::


:: Tavsiyeler ::



reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Film